Statele Unite au retras din România cel mai avansat sistem mobil anti-rachetă – THAAD (Teminal High Altitude Area Defense) adus în ţara noastră în luna aprilie pentru perioada în care sistemul balistic de la Deveselu a trecut printr-un proces de mentenanţă şi îmbunătăţire a componentelor, proceduri efectuate conform planificării, notează Radio Romania actualităti.

Sistemul THAAD adus în România este parte a 69th Air Defense Artillery Brigade, 32nd Army Air and Missile Defense Command, Fort Bliss (Texas).

Potrivit army.mil şi defence-blog.com sistemul THADD a fost mutat din România în Germania.

Desfășurarea THAAD în România este un succes care demonstrează angajamentul nostru de a sprijini aliații și misiunea permanentă de apărare a rachetelor balistice NATO”, a declarat generalul de brigadă Gregory Brady, comandantul Comandamentului 10 de apărare aeriană şi antirachetă.

„Apărarea împotriva rachetelor este o activitate vitală pentru apărarea colectivă a Europei și este una dintre prioritățile militare ale Statelor Unite. Această desfășurare [în România – n. RD] arată că suntem pregătiți să menţinem forțe de apărare credibile și de apărare împotriva rachetelor atunci când este nevoie.

A avea oportunitatea de a face parte din ceva istoric este unul dintre avantajele pe care le avem în armată”, a declarat pentru Army.mil subofiţerul de comandă James Redd.

Aducerea THAAD în România pentru prima dată și plasarea capabilităților sale în arhitectura de apărare propriu-zisă anti-aeriană este unică. Este o onoare să fii parte a acestei realizări ” – a precizat subofiţerul american pentru army.mil.

122 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here