DIICOT a arestat două persoane în Iași, bănuite că ar face parte dintr-o rețea care racolează tinere, inclusiv minore, care sunt bătute și forțate să se prostitueze.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor G.C. şi G.B.C., pentru trafic de minori şi trafic de persoane, transmite Mediafax.

Potrivit DIICOT, cei doi, începând cu anul trecut, prin inducere în eroare şi constrângere, au recrutat mai multe tinere, printre care şi o minoră, pe care le-au transferat şi exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei în Iaşi şi în Botoşani, precum şi în mai multe oraşe din Marea Britanie (Leeds, Bolton, Chester şi Preston).

S-a stabilit că victimele erau ţinute în diferite apartamente închiriate, unde erau abuzate verbal şi fizic de către inculpaţi, pentru a le determina să practice prostituţia. Atunci când una dintre victime refuza acest lucru, era constrânsă prin mai multe metode, fiind lipsită de libertate şi interzicându-i-se să comunice cu familia.

Citește și: Statele Unite ale Americii reiau ajutoarele militare pentru Ucraina

În vederea exploatării sexuale a victimelor, inculpaţii au publicat mai multe anunţuri pe diferite site-uri de profil.

Tribunalul Iaşi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor G.C. şi G.B.C., pentru o perioadă de 30 de zile.

Faţă de un alt inculpat, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

127 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here