Caută
Close this search box.

Attila Korodi: UDMR nu trebuie să intre la guvernare dacă trece moţiunea de cenzură

Liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, a declarat miercuri că Uniunea nu ar trebui să intre la guvernare dacă trece moţiunea de cenzură, dar o decizie în acest sens nu a fost luată în partid.

„N-am discutat lucrul acesta (intrarea UDMR la guvernare – n.r.). Punctul meu de vedere personal este că n-ar trebui să intrăm, dar o decizie a UDMR nu a fost luată şi nici nu s-a discutat.

Eu cred că o perioadă pe care poate să şi-o asume cu celeritate PNL şi pe care putem să o sprijinim, în care echipa guvernamentală poate să conlucreze bine, asta înseamnă că nu sunt din toate partidele politice din Opoziţie, poate să fie o soluţie mai eficientă pentru perioada aceasta”, a spus Korodi la RFI.

Întrebat dacă va intra UDMR la guvernare după alegerile parlamentare de anul viitor, Attila Korodi a pledat pentru o alianţă.

„Am fi deschişi pentru a discuta cu partidele de Opoziţie o alianţă, dar din nou este punctul meu de vedere”, a arătat deputatul UDMR.

Acesta a amintit decizia luată de UDMR de a vota în bloc moţiunea de cenzură, pe care o consideră un „semn pozitiv”, pentru că este nevoie de schimbare.

„E un semn pozitiv şi depinde de seriozitatea celor care şi-au asumat prin semnătură sprijinirea acestei moţiuni şi nu vorbesc neapărat de partide politice, cât de fiecare parlamentar în parte, dacă moţiunea poate să treacă sau nu.

Luni se va depune moţiunea de cenzură, aşa arată datele. De acolo începe o săptămână de foc şi sunt convins că şi partidele de guvernământ vor încerca prin toate mijloacele politice să blocheze un vot majoritar pentru moţiunea de cenzură.

Nu am semne de întrebare, dar raţionamentul meu spune că în politica românească foarte multe lucruri se pot întâmpla. (…) Niciodată UDMR, în ultimii 30 de ani de când este în politică, nu s-a dezis de cuvântul dat. Grupul UDMR va vota în bloc pentru moţiunea de cenzură”, a precizat Korodi, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, important este ca prima săptămână după depunerea moţiunii de cenzură să fie coordonată corect de PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri