Caută
Close this search box.

Augustin Zegrean: Viorica Dăncilă trebuie să meargă în Parlament pentru remaniere

augustin zegrean

Fostul presedinte al CCR, Augustin Zegrean, afirma ca Dancila trebuie sa mearga oricum in Parlament pentru un vot de incredere, chiar daca a apelat la siretlicul cu aducerea unor membri ALDE in Guvern.

„ALDE ca partid a plecat de la guvernare. Nu poti sa spui ca au fost sustinuti de ALDE, pentru ca ALDE striga pe toate cararile ca nu mai sustine Guvernul. Ei pot fi luati in considerare ca persoane particulare.

Atunci nu se indeplineste conditia prevazuta de articolul 85 referitoare la schimbarea compozitiei politice a guvernului. Si presedintele va putea spune iar: mergeti la Parlament, pentru ca Parlamentul trebuie sa va aprobe in situatia asta.

Va spuneam ca ALDE trambiteaza peste tot ca nu sustine guvernul. Chiar daca aceste persoane au fost membri ALDE sau mai sunt inca membri ALDE ei nu aduc partidul cu ei la Guvernare. Dna prim-ministru trebuie sa mearga la Parlament sa obtina aprobare pentru aceasta remaniere, pentru ca ea presupune schimbarea compozitiei politice a Guvernului”, a declarat Augustin Zegrean.

Premierul Viorica Dancila a anuntat miercuri ca a decis nominalizarea unor reprezentanti ai ALDE pentru portofoliile ramase vacante in urma retragerii acestei formatiuni de la guvernare in luna august.

„In calitate de prim-ministru am decis sa nominalizez reprezentanti ai ALDE pentru portofoliile ramase vacante in urma demisiilor de la finalul lunii august. Am toata aprecierea pentru acei membri ai ALDE care au inteles ca Romania are nevoie de stabilitate si, dincolo de interesul personal sau de miza politica, importante sunt Romania si romanii, si au decis sa respecte votul oamenilor din 2016 si programul de guvernare pe care l-am asumat impreuna. Este important sa continuam guvernarea, pentru a oferi stabilitate, sa ne mobilizam pentru consolidarea imaginii Romaniei in plan extern, mai ales in acest moment cand trebuie sa sustinem reprezentantul nostru pentru Comisia Europeana. (…)”, a anuntat premierul.

Pentru portofoliul Mediului si functia de viceprim-ministru a fost nominalizata Gratiela Gavrilescu. Pentru portofoliul Energiei a fost nominalizat Ion Cupa, iar pentru Relatia cu Parlamentul a fost nominalizat Stefan Baisanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri