Caută
Close this search box.

Barna în SUA: Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite este fundamental pentru stabilitatea întregii regiuni

Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale, s-a întâlnit, în SUA, cu Matthew Boyse, asistent adjunct al secretarului de Stat, responsabil pentru afaceri europene.

Potrivit lui Barna, printre temele trecute în revistă cu oficialul american au fost „importanța statului de drept, dezvoltarea infrastructurii energetice sau securitatea la Marea Neagră”.

„M-am reîntâlnit cu plăcere la Departamentul de Stat al SUA cu domnul Matthew G. Boyse, Deputy Assistant Secretary for Central European Affairs, cu care am avut ocazia să discut și anul trecut în Washington DC.

Am trecut în revistă relația bilaterală și temele de interes pentru ambele țări cum ar fi importanța statului de drept, dezvoltarea infrastructurii energetice sau securitatea la Marea Neagră.

Concluzia după o oră de discuții nu poate fi decât următoarea: Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite este fundamental pentru stabilitatea întregii regiuni. De aceea consolidarea și dezvoltarea lui sunt absolut necesare”, a scris liderul USR pe pagina sa de Facebook.

Dan Barna este în SUA pentru forumul think tank-ului Center for European Policy Analysis (CEPA). Tot în această perioadă se află în SUA și candidații Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri