BEC va face plângere penală la Parchetul General împotriva candidaţilor la prezidenţiale care au depus semnături false.

„Depunem la Parchetul General. E vorba de toţi candidaţii care au depus semnături false”, au afirmat surse din instituţie, pentru Mediafax.

Până în prezent, Biroul Electoral Central a respins două candidaturi pentru depunerea de semnături false sau care prezentau elemente de similitudine evidente.

Biroul Electoral Central a decis să respingă înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral depuse de Viorel Cataramă pentru alegerile prezidenţiale. Instituţia precizează că peste 94.000 de semnături depuse de Viorel Cataramă au fost anulate, deoarece prezentau elemente de similitudine evidente.

Totodată, BEC a respins înregistrarea candidaturii lui Miron Cozma, spunând că peste 270.000 de semnături din totalul de 309.656 depuse erau, de fapt, fotocopii sau prezentau elemente de similitudine evidentă.

Până acum au fost validate candidaturile pentru Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor şi Mircea Diaconu.

CCR a admis contestaţia formulată de Viorel Cataramă privind respingerea candidaturii la prezidenţiale. Judecătorii CCR dispun înregistrarea de către BEC a candidaturii şi semnului electoral ale lui Cataramă la alegerile din luna noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here