Caută
Close this search box.

Bilanțul morților cauzate de țigările electronice a crescut

Numărul morților provocate de țigările electronice a ajuns la șase, în Statele Unite. Ultima victimă este o femeie de peste 50 de ani care prezenta mai multe probleme de sănătate.

Starea femeii s-a agravat, după ce a început să folosească țigările electronice. Nu este clar încă ce fel de substanțe a folosit, potrivit Departamentului de Sănătate și Mediu din Kansas, scrie CNN.

În urma investigațiilor, experți în medicină spun că situația a devenit îngrijorătoare, însă nu au stabilit exact substanța care a provocat îmbolnăvirea.

“Deși este nevoie de mai multe investigații pentru a determina substanța sau substanțele responsabile, există în mod clar o epidemie care are nevoie de o reacție urgentă”, spune David Christiani, unul dintre profesorii facultății de medicină de la Harvard, potrivit npr.org.

Mulți dintre pacienții care au dezvoltat boli pulmonare au vapat substanțe derivate din cannabis, iar câțiva au folosit produse pe bază de nicotină.

Astfel, membri ai unor organizații medicale spun că ar putea fi vorba despre un ulei derivat din vitamina E, care se găsește în lichidele realizate din cannabis.

Luna trecută, numărul cazurilor de îmbolnăviri atribuite țigărilor electronice era de doar 215, ceea ce înseamnă că în această perioadă numărul lor s-a dublat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri