Caută
Close this search box.

Bilanțul victimelor uraganului Dorian în Bahamas a crescut la 20. Insulele își revin dar „Avem nevoie de ajutor!”

Ministrul Sănătății din Bahamas, Duane Sands, a declarat miercuri că numărul morților în urma uraganului Dorian a crescut de la șapte la 20 fiind așteptate mai multe victime, în timp ce furtuna a curățat arhipelagul și amenință coasta de est a Statelor Unite la sfârșitul acestei săptămâni, relatează FoxNews.

Sands au confirmat că 17 victime au fost din insulele Abaco și trei au fost din Grand Bahama, adăugând că trei dintre victime au murit după ce au fost transportate la un spital din apropiere din New Providence. Detalii despre victime sunt puține, deoarece guvernul a continuat să contacteze membrii familiilor, a spus Sands.

Dorian, care a fost retrogradat într-o furtună de categoria 2, a recâștigat miercuri puterea categoriei 3 și s-a îndreptat spre continentul american, călătorind aproape de coasta de est a Floridei. Era de așteptat să ajungă în Carolina miercuri seara sau joi, potrivit Centrului Național al Uraganelor. Anterior, ca un uragan de categoria 5, Dorian a lovit Bahamas duminica trecută, lovind mai întâi insulele Abaco și apoi răvășind Grand Bahama ca furtună de categoria 4. Uraganul, care este cel mai puternic care a lovit vreodată insula, a persistat aproape două zile lăsând epave și dezastre în urma sa.

Primul ministru Hubert Minnis a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că țara se confruntă cu „devastarea generală de-a lungul Abaco și Grand Bahama”. De asemenea, Minnis a anunțat că fratele său a murit marți, deși nu a explicat dacă moartea sa a fost în urma uraganului.

Guvernul bahamian a trimis sute de ofițeri de poliție și pușcași, precum și medici, asistente medicale și alți lucrători de îngrijire a sănătății în insule, unde pământul a rămas noroios, casele aplatizate sau înmuiate și resturi de pe întregul peisaj, pentru a ajuta cei aproape 70.000 de locuitori din Insulele Abaco și Grand Bahama care au fost grav afectate de furtună. Minnis a spus că o mare parte din Grand Bahama, care a fost anterior sub apă, a fost curățată de resturi și apă, dar clădirile și infrastructura au fost afectate grav, iar amprenta psihologică a comunității este încă de stabilit. Premierul a adăugat că 60 de polițiști din Royal Bahama au fost staționați permanent în Grand Bahama, în mijlocul rapoartelor tot mai mari de jafuri din întreaga insulă. „Bahamienii sunt deranjați de faptul că oricine ar jefui și deranja și mai mult ca oricine sunt afectați de această tragedie”, a spus Minnis, avertizând că guvernul „va urmări penal și alți legiuitori în măsura maximă a legii”. „În momentul de față sunt doar o mulțime de necunoscute”, a declarat Iram Lewis, parlamentar, pentru FOX13. „Avem nevoie de ajutor”.

Garda de Coastă din SUA, precum și Royal Navy din Marea Britanie și mai multe organizații de asistență, inclusiv Națiunile Unite și Crucea Roșie, au trimis ajutoare în Bahamas, ajutând la transportul aerian al pacienților la unitățile medicale și la adăposturile de siguranță cu alimente și medicamente. Guvernul Statelor Unite a trimis, de asemenea, echipe urbane de căutare și salvare pentru a ajuta guvernul local în setarea prin epave, iar Minnis a confirmat că a fost în legătură cu președintele Trump.

Organizația Națiunilor Unite a dat un ajutor de 1 milion USD pentru insule, iar premierul canadian, Justin Trudeau, a contribuit în mod similar cu 1,5 milioane de dolari în sprijinul imediat. În plus, 150 de ofițeri ai forței de apărare din Jamaica sunt programați să se desfășoare în Abaco și Grand Bahama pentru a consolida siguranța și securitatea pe insule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri