Ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz, a declarat joi că, ”surprinzător”, învăţătoarea care a atacat doi copii cu un spray lacrimogen a trecut testarea psihologică, apreciind că astfel de oameni „nu au ce să caute la catedră”.

„Din păcate, se întâmplă şi evenimente de acest gen. Ştiu că profesoara este reţinută în momentul de faţă. (…) În sala de clasă, din informaţiile primite de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, profesoara, şi citez, ar fi vrut să-i potolească pe acei copii cu un spray lacrimogen. Ceea ce mi se pare incredibil.

Aşa ceva nu se poate admite, oameni de genul acesta nu au ce să caute la catedră şi, mai mult decât atât, să educe şi copii. Tot astăzi am aflat că ar mai avea antecedente. (…) În mijlocul anului şi-a dat pur şi simplu demisia, fără nici o explicaţie. Această profesoară nu mai are ce să caute la catedră”, a declarat Breaz într-o intervenţie telefonică la Digi24.

Întrebat dacă învăţătoarea a fost testată psihologic, Breaz a spus:

FOTO: observator.tv

„Anual se face o testare psihologică, şi eu sunt cadru didactic, facem această testare psihologică. Da, surprinzător, certificatul respectiv a fost unul pozitiv. (…)

Eu nu pot să vin şi să-mi spun punctul de vedere vizavi de a o decizie a unui psiholog, a unui medic. Deci dânşii ştiu ce au de făcut, testele respective sunt întocmite, am făcut şi eu astfel de testări, dar decizia de a elibera un certificat pe baza testării respective, certificat care sa-ţi dea posiblitatea să intri la ore să predai, aparţine celor care se ocupă de aceste testări. Deci, până la urmă, întrunea toate condiţiile. Şi iată că s-a întâmplat acest lucru total neprevăzut”.

Breaz a menţionat, potrivit Agerpres, că atunci când începe cercetarea penală în cazul unui cadru didactic contractul de muncă se suspendă. El a susţinut că, de când este ministru interimar al Educaţiei, nu a primit plângeri referitoare la situaţii în care cadrele didactice s-ar fi purtat necorespunzător cu elevii.

O învăţătoare de la o şcoală gimnazială din Santău, judeţul Satu-Mare, a fost reţinută de poliţişti, miercuri, pentru 24 de ore, ea fiind acuzată că ar fi pulverizat cu spray iritant lacrimogen doi copii, de şase şi şapte ani, pe motiv ca au deranjat ora de curs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here