Caută
Close this search box.

Calculatorul cuantic, creat de Google, rezolvă probleme imposibile

Procesorul computerului cuantic a efectuat în doar trei minute şi 20 de secunde un calcul pentru care pentru cel mai avansat computer actual, „Summit“, ar avea nevoie de 10.000 de ani. Informaţia se regăseşte într-un document al specialiştilor Google care a fost postat şi apoi înlăturat de pe un site al NASA, dar obţinut de Financial Times. 

Google a anunțat construirea calculatorului cuantic care poate efectua calcule ce depăşesc capacitatea celor mai bune supercomputere din prezent.

Sursa foto: Financial Times

Specialiştii Google afirmă că a fost atinsă „supremaţia cuantică” – adică posibilitatea computerelor cuantice de a efectua operaţii matematice imposibile până acum.

„Acest avans semnificativ comparativ cu toţi algoritmii clasici cunoscuţi oferă o atingere experimentală a supremaţiei cuantice în privinţa unei operaţii computerizate şi anunţă începutul mult anticipatei paradigme de programare. Din ceea ce ştim, acest experiment marchează primul calcul care poate fi efectuat doar pe un procesor cuantic”, au scris autorii.

Citește si: Rovana Plumb a încercat să-i păcălească pe oficialii Parlamentului European

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri