Camerei Reprezentanţilor din SUA a solicitat e-mailuri interne, informaţii financiare detaliate şi alte înregistrări de la directorii companiilor de top ca Amazon, Facebook, Apple şi Google Alphabet, lărgind probele antimonopol ale Big Tech, transmite Reuters.

În ultimul deceniu au fost realizate cercetări prin e-mailurile directorilor generali ai companiilor Apple, Tim Cook, Amazon Jeff Bezos, Facebook Mark Zuckerberg şi Alphabet Larry Page, unde au fost inspectate printre altele, achiziţiile.

Acţiunile Apple au scăzut cu aproximativ 1,8% după deschiderea pieţei. În timp ce Apple a fost menţionată ca o potenţială ţintă, Camera Reprezentanţilor a oferit primele dovezi concrete ale unei ample investigaţii antitrust.

Apple s-a confruntat cu critici conform cărora politicile şi algoritmii din App Store îşi susţin propriile produse şi înăbuşesc aplicaţiile terţilor.

Avocatul General din Texas a condus grupul de avocaţi generali al unui număr de 50 de state din SUA, în cazul în care Google ar abuza de puterea sa pe piaţă de publicitate.

214 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 6 =