Caută
Close this search box.

Candidatura Rovanei Plumb pentru funcția de comisar, respinsă în Parlamentul European

psd

Comisia Juridică din Parlamentul European a respins candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi, din cauza problemelor din declarația de avere, potrivit Realitatea.

Cel mai probabil, România trebuie acum să facă o nouă nominalizare.

Rovana Plumb a fost chemată la o audiere excepțională în Parlamentul European, după ce nu a reușit să convingă Comisia Juridică în privința corectitudinii declarației de avere.

Audierea, care a avut loc joi, a fost un eșec: Comisia Juridică a decis să respingă candidatura lui Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, joi, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb şi nu poate asuma funcţia de comisar european, scrie Mediafax.

Comisia JURI va informa CE că acest conflict de interese se datorează faptului că Rovana Plumb a luat un împrumut de 800.000 de lei de la Elena Loghin, împrumut nespecificat în declaraţia de avere depusă la Bruxelles.

Potrivit declaraţiei de avere depuse în data de 25 iunie 2019 la Camera Deputaţilor, Rovana Plumb ar avea un împrumut la BRD făcut în anul 2007, în valoare de 800.000 euro, cu scandenţă în 2030. De asemenea, Plumb mai are un împrumut făcut în acest an, în valoare de 800.000 lei, cu scadenţă în 2021.

La categoria „plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate” apare suma de 800.000 lei, sumă plătită conform Legii 334/2006. Beneficiarul a fost „mandatar financiar PSD pentru campania europarlamentare 2019”, potrivit declaraţiei de avere care apare pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri