Caută
Close this search box.

Cazul tânărului împușcat în cap de un glonț provenit de la un poligon: MAPN a sistat tragerile

Ministerul Apărării a anunțat că tragerile planificate în poligonul din orașul Târgu-Cărbunești, județul Gorj, sunt sistate până la finalizarea cercetărilor în cazul tânărului care a fost împuşcat în cap, luni, în timp ce se afla la o distanță de aproximativ 2,5 kilometri.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN), structura care are în administrare poligonul, respectiv Unitatea Militară Nr. 01013 Târgu-Cărbunești, a dispus măsuri care să evite astfel de accidente.
În consecință, este obligatorie comunicarea către reprezentanții administrației publice locale, în scris, cu cel puțin 3-5 zile înainte de începerea tragerii sau a perioadei de tragere, despre executarea acestor activități.
Aceleași măsuri vizează informarea beneficiarului despre măsurile de siguranță în poligon și servituțile de care trebuie să țină seama pe timpul executării tragerii.
Un tânăr de 22 de ani din județul Gorj a fost împușcat luni, în timp ce se afla la doi kilometri de un poligon de tragere din orașul Târgu-Cărbunești, potrivit Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri