Caută
Close this search box.

Cioloș anunță că Alianța USR-PLUS se va opune tuturor candidaturilor pentru Comisia Europeană care au probleme de integritate

Liderul grupului Renew din Parlamentul European, Dacian Cioloș, a anunțat joi, într-un mesaj pe Facebook, că europarlamentarii USR-PLUS vor trata la fel toți candidații nominalizați pentru funcțiile de comisari europeni care au probleme de integritate, inclusiv candidatul francez.

„Pentru că în spațiul public din România au apărut numeroase întrebări și opinii legate de poziția europarlamentarilor Alianței USR PLUS față de candidaturile la posturile de comisari europeni, facem următoarele precizări:

1. Europarlamentarii USR PLUS îi vor trata în mod egal pe toți candidații. Și pe cel român, și pe cel francez, și pe oricare alt candidat pentru un post de comisar european. Vom folosi aceleași criterii de evaluare: raportarea la valorile Uniunii Europene și angajamentul de a respecta aceste valori, integritatea candidatului și posibilele conflicte de interese.
2. În cazul Rovanei Plumb au apărut deja puncte de vedere ale europarlamentarilor USR PLUS, pentru că activitatea doamnei Plumb ne este cunoscută de mai mult timp. Atât poziționarea ei în raport cu valorile europene, cât și problemele de integritate au fost dezvăluite pe larg de presa din România. În cazurile celorlalți candidați la posturile de comisari europeni, vom solicita același tip de informații pentru a putea judeca cu egală măsură.”, a scris Dacian Cioloș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri