Caută
Close this search box.

Comandant ISIS, prins în Budapesta

Un presupus comandant jihadist a fost inculpat în Ungaria pentru terorism şi crime împotriva umanităţii comise în Siria.

Un sirian suspectat că a fost comandantul unei unităţi a organizaţiei jihadiste Stat Islamic (SI) a fost inculpat în Ungaria pentru terorism şi crime împotriva umanităţii, a informat marţi parchetul ungar într-un comunicat, transmite AFP.

Sirianul, identificat de poliţia ungară sub numele de Hassan F., în vârstă de 27 de ani, este acuzat că a participat personal la decapitarea unui imam în oraşul sirian Al-Sukhna şi la asasinarea altor trei persoane în provincia Homs, între 13 şi 15 mai 2015.

Autorităţile ungare îl suspectează că a fost comandantul unei mici unităţi a SI însărcinate să-i terorizeze şi să-i execute pe civilii şi clericii care refuzau să se alăture grupării jihadiste.

Unitatea lui Hassan F. ar fi ucis la Al-Sukhna cel puţin 25 de oameni, printre care femei şi copii, conform anchetei întreprinse în cooperare cu autorităţile malteze, elene şi belgiene, sub coordonarea agenţiei europene de cooperare judiciară Eurojust.

Sirianul se află în Ungaria din decembrie, când a fost arestat pe aeroportul din Budapesta în posesia unor acte de identitate false.

După arestare, a fost condamnat de justiţia ungară pentru trafic de persoane şi alte infracţiuni, care i-au adus interdicţia de şedere în Ungaria. El se afla în aşteptarea expulzării atunci când a fost arestat în martie 2019 într-o tabără de retenţie.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri