Caută
Close this search box.

Comisia juridică a Parlamentului European va spune, luni, de ce a respins-o pe Rovana Plumb

rovana plumb

Comisia Europeană așteaptă din partea Parlamentului European să îi transmită deciziile în privința celor doi candidați pentru posturile de comisari europeni – Rovana Plumb din partea României și László Trócsányi din partea Ungariei – care au primit, joi, un vot de respingere în Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) din Parlamentul European.

Rovana Plumb afirmă că nu a primit nicio comunicare oficială de la Comisia Juridică a Parlamentului European, după audierea sa în calitate de candidat la postul de comisar european pentru Transporturi.

„Am oferit colegilor europarlamentari din Comisia Juridică, aşa cum mi-au solicitat, clarificări suplimentare. Prevederi diferite au făcut să existe diferenţe între declaraţia financiară conform codului de conduită al comisarilor depusă la Bruxelles şi declaraţia de avere depusă în România. Până la această oră nu am primit nicio comunicare oficială din partea Comisiei Juridice în urma audierii mele”, se precizează într-o declaraţie de presă transmisă joi de Rovana Plumb.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a informat joi seară că președintele ales al CE, Ursula von der Leyen, și președintele PE, David Sassoli, au discutat în cursul acestei zile despre situația candidaților României și Ungariei la funcția de comisari europeni, Rovana Plumb și László Trócsányi, care au fost respinși la vot în Comisia juridică a Parlamentului European.

„Leyen și Sassoli au luat legătura. Ca pas următor, așteptăm acum o scrisoare din partea președintelui Parlamentului European, care să conțină deciziile Parlamentului European. Aceasta ar trebui să cuprindă și recomandările Comisiei JURI pentru ambii candidați, în conformitate cu regulile de procedură ale PE”, a precizat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

În același timp, și purtătorul de cuvânt al Parlamentului European a venit cu precizări joi seară. Într-un mesaj difuzat pe Twitter, Jaume Duch spune că președintele PE va cere la rândul său clarificări din partea Comisiei JURI, având în vedere că, conform regulilor, scrisorile cu privire la candidații Plumb and Trócsányi trebuie să conțină fie recomandări de rezolvare a conflictului (de interese), fie concluzia că aceștia nu își pot asuma funcțiile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri