Caută
Close this search box.

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile europarlamentare îi AUDIAZĂ pe reprezentanții BEC și AEP

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile europarlamentare îi audiază luni pe reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente şi ai Biroului Electoral Central.

Săptămâna trecută, comisia i-a audiat pe preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Tudorel Andrei, şi pe prim adjunctul directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Ionel-Sorin Bălan.

Preşedintele Institutului Naţional de Statistică a afirmat, marţi, la audierile din Comisie, că au existat unele inadvertenţe în procesul de centralizare a datelor, însă nu au afectat rezultatul scrutinului, potrivit Agerpres.

De asemenea, prim-adjunctul directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) a declarat că nu a existat niciun angajat al STS care să opereze tableta sau să introducă date în sistemul informatic privind prezenţa la vot şi centralizarea proceselor verbale.

Bălan a făcut apel la Comisia parlamentară de anchetă pentru a permite desigilarea tabletelor, pentru ca în perioada următoare, din 15 septembrie, STS să poată lucra cu sistemele respective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri