Caută
Close this search box.

Cozi mari la granița de sud. Bulgarii confiscă, în draci, la vamă

Chiar dacă vara este aproape de încheiere,  vremea bună de pe malul mării și ofertele mai bune la cazare dau o opțiune în plus pentru români să își petreacă zilele libere în Bulgaria și în luna septembrie. Cei care merg pe litoral aleg uneori să viziteze și localitățile din apropiere de orașele mari din Dobrogea bulgărească.

Iată mărturua incredibilă a unei familii care, chiar în weekend care tocmai a trecut, a vizitat vizităm orașul Balcic, unde se află și castelul care a devenit reședința de vară preferată a Reginei Maria.

Ce se confiscă la intrarea în Bulgaria

„La ieșirea din Vama Veche spre Durankulak ne-a așteptat o coadă mai mare decât în alte dăți. După ce am trecut de frontiera românească, am trecut printr-un canal cu apă care avea o soluție în el. A urmat apoi vama bulgărească, acolo unde am observat că mai toate mașinile erau verificate, lucru neobișnuit pentru vama româno-bulgară.

Vameșii bulgari zburau de la o mașina la alta și cereau ca șoferii să deschisă portbagajele. Așa s-a întâmplat și la mașina părinților mei. După ce a fost deschisă lada frigorifică, o femeie care purta mănuși de cauciuc a luat de acolo un baton de salam sigilat și un pachet de șuncă feliată. Salamul era de porc, șunca de curcan. Bine, nu a contat asta pentru că pe ambalajul de la șuncă era desenat un purcel, suficient pentru autoritățile bulgare să confiște și acest aliment.

De unde și până unde

Se pare că totul face parte dintr-o campanie a statului bulgar, după ce și vecinii de la sud au fost loviți de pesta porcină, boala care a dus la uciderea a zeci de mii de porci în gospodăriile românești. Probabil că totul a pornit de la declarațiile premierului Bulgariei, Boiko Borisov, cel care a spus că vinovați pentru pesta porcină sunt turiștii români. „Sunt convins că pesta porcină a fost adusă de turiștii români. 57.000 de mașini trec din România zilnic pe podul peste Dunăre. Turiștii vin, mănâncă, aruncă. Nu avem ce să facem”, spunea liderul guvernului bulgar, la începutul lunii august.

După această declarație, MAE a replicat: „Dincolo de argumentele tehnice ce vor fi oferite de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor pentru a răspunde la afirmațiile nefericite ale premierului Bulgariei, Boiko Borisov, nu putem să nu ne manifestăm surprinderea și dezamăgirea pentru modul în care premierul bulgar s-a referit la turiștii români, mai ales în condițiile în care acestia contribuie substanțial la PIB-ul Bulgariei”, a scris Ministerul de Externe, la câteva zile după declarația lui Borisov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri