Caută
Close this search box.

Cum a pornit Simona Halep în turneul de la Beijing

Fostul lider mondial Simona Halep (locul 6 WTA) a debutat cu o victorie foarte clară la turneul Premier Mandatory de la Beijing, scor 6-1, 6-1, în fața suedezei Rebecca Peterson (locul 52 WTA).

Astfel, Simona a câștigat categoric primul său meci după împlinirea vârstei de 28 de ani, cu o adversară mai tânără – 24 de ani – și aflată în plină ascensiune, pe cea mai bună poziție WTA din cariera ei de până acum.

Deși juca foarte bine, Simona a avut chiar și câteva accese de nemulțumire față de propria sa evoluție în al doilea set, când se putea auzi cum se auto-admonestează pentru felul în care răspundea anumitor situații din teren. Dar asta nu a făcut decât să o ducă și mai rapid către victorie, ea neriscând niciun moment să ia jocul prea în ușor sau să se vadă învingătoare fără luptă. ȘI TREBUIE SĂ O FELICITĂM SINCER PENTRU ACEST LUCRU.

Când conducea cu 3-1 în setul secund și scorul era 40-40 în game-ul al 5-lea, Simona s-a adresat propriului staff ehnic. „Ziceți și voi haide sau ceva!”i. Asta după ce primul set fusese câștigat foarte facil de campioana de la Wimbledon, în doar 29 de minute, cu  6-1. „Să nu vii înapoi din Asia fără un trofeu câștigat!” și „Este un început fenomenal. Nu are niciun stres”, au fost mesajele transmise de fanii Simonei pe Twitter.

Halep şi Peterson s-au mai întâlnit o dată, în 2013, pe zgură, când românca a câştigat cu 6-4, 6-0, în turul 1 al turneului de la Bastad.

Simona Halep va juca în turul doi împotriva învingătoarei din partida Ekaterina Alexandrova (Rusia, locul 39 WTA) – Bernarda Pera (SUA, 81 WTA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri