Caută
Close this search box.

Dan Barna, proiect legislativ: Românii care se întorc în țară ar urma să fie scutiți de impozitul pe venit

Dan Barna alături de doi senatori USR au depus la Senat un proiect legislativ care prevede instituirea unui program pentru perioada 1 ianuarie 2020-31 decembrie 2030, prin care românii care se întorc în ţară să fie scutiţi de plata impozitului pe venit.

Prin derogare de la prevederile art 58 lit a Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, în perioada 1 ianuarie 2020-31 decembrie 2030, foştii rezidenţi cărora li se eliberează certificat de fost rezident sunt scutiţi de la plata impozitului pe venit pentru veniturile realizate din salarii pe care le obţin pe teritoriul României.

Obţinerea veniturilor din salarii pe teritoriul României se dovedeşte prin contractul de muncă.În perioada 1 ianuarie 2020-31 decembrie 2030, foştii rezidenţi cărora li s-a eliberat certificat de fost rezident, cota contribuţiei de asigurări sociale prevăzute la art 138 lit a din Legea nr. 227/2015 din Codul fiscal, se reduce cu 50%. Scutirea se aplică pentru jumătate din perioada în care foştii rezidenţi au realizat venituri şi au achitat contribuţiile obligatorii într-un alt stat, perioadă minimă de aplicare a scutirii fiind de 18 luni”, prevede proiectul legislativ, potrivit Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri