Caută
Close this search box.

Dăncilă modifică Legea offshore şi Legea Petrolului în favoarea transnaţionalelor, făcând cu ochiul americanilor

viorica Dăncilă

Cu o zi înainte de plecarea în SUA, Dăncilă modifică Legea Dragnea / Vâlcov pentru gazele din Marea Neagră.

Ministerul Energiei a pus în dezbatere publică un proiect de lege care modifică Legea Offshore, o lege controversată aprobată anul trecut, cu prevederi impuse de Liviu Dragnea și Darius Vâlcov.

Legea nu a fost bine primită de investitorii din domeniul gazelor, motiv pentru care americanii de la ExxonMobil ar intenționa să renunțe la licența petrolieră din Marea Neagră.

Prin noul proiect de lege, Guvernul intenționează să relaxeze fiscalitatea pentru investitori, mai ales în condițiile în care au fost scoase la licitație noi perimetre petroliere.

Reamintim că în luna august, președintele SUA Donald Trump și-a exprimat, în discuțiile cu omologul său român, Klaus Iohannis, așteptarea ca legislația românească privind energia, în speță legea offshore și Ordonanța de Urgență 114/2018, să se amelioreze, pentru a crește atractivitatea României pentru investitori. Afirmațiile au fost făcute cu ocazia vizitei lui Iohannis în SUA.

Și premierul Viorica Dăncilă începe duminică o vizită în SUA. Exact cu două zile înainte de a începe vizita, a fost pus în dezbatere publică și acest proiect. Dăncilă va avea o întrevedere și cu vicepreședintele SUA Mike Pence, la care va semna cu oficialul american un acord în domeniul energetic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri