Viorica Dăncilă spune că va face o nouă propunere pentru postul de comisar european. Premierul a dat și un răspuns la invitația președintelui Klaus Iohannis la consultările de miercuri, în vederea nominalizării unui nou comisar.

„Vedem o luptă acerbă pe care au pornit-o unii români cu tara si poporul lor, vedem cum Constituția este călcată în picioare de șeful statului, vedem cum ține blocată activitatea Guvernului. Vedem campanii de imagine sterile, care nu produc nici un efect pentru români”, a spus Viorica Dăncilă.

„Noi vom face o nouă propunere de comisar european. Iar în ceea ce privește invitația la consultări adresată de președinte, îi răspund că voi veni de îndată, același “de îndată” cu care și dumnealui a decis să numească miniștrii interimari – conform deciziei CCR care a stabilit că președintele a încălcat Constituția”, a spus ea.

Viorica Dăncilă insistă că Rovana Plumb nu e în conflict de interese, conform legislației naționale.

„Comisia JURI, prin decizia sa de astăzi, se află la originea unui conflict între legislația națională din România și cea europeană, conflict ce depășește competențele înscrise în Regulamentul de Procedură al Parlamentului, precum și în Tratatul UE. Conform legislației naționale, Rovana Plumb nu se află în niciun conflict de interese”, spune Dăncilă, citată de Digi24.

Premierul susține că respingerea din Comisia Juri este rezultatul unei „campanii de denigrare și un atac asupra candidatului propriei țări de-o agresivitate fără margini și o lipsă de rațiune totală”.

330 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here