Caută
Close this search box.

Dăncilă vrea lege împotriva calomniei şi defăimării, după ce a fost huiduită de protestatari prin ţară

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a fost așteptată cu huiduieli, duminică, de mai mulţi protestatari la o reuniune organizată de PSD, la Constanța.

În momentul în care premierul a ajuns la eveniment, contestatarii săi au scandat „Analfabeta”, iar în acest context, șefa PSD a declarat că ar fi bine ca Parlamentul că adopte o lege care să incrimineze defăimarea și calomnia.

„Cred că societatea şi sper să se întâmple acest lucru sau Parlamentul României să adopte un act normativ prin care să oprească calomnia şi defăimarea. Nu ăsta este poporul român. Poporul român este un popor care respectă pentru a fi respectaţi. (…) Dacă aş fi parlamentar, aş iniţia un astfel de proiect.”, a spus Dăncilă, potrivit B1 TV.

Premierul readuce în discuție un proiect mai vechi inițiat de fostul său șef de partid, Liviu Dragnea. Se întâmpla în septembrie 2015, când Dragnea era președinte interimar al PSD și a depus la Senat, unde a şi trecut, un proiect de lege care prevedea amenzi consistente pentru ”defăimarea socială”.

Denumit „Lege privind promovarea demnității umane și toleranței fața de diferențele de grup”, proiectul lui Liviu Dragnea prevedea sancțiuni cuprinse între 1.000 și 30.000 de lei, dacă defăimarea viza o persoană fizică și între 2.000 și 60.000 de lei, în cazul defăimării unui grup social.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri