DIICOT anunţă că a obţinut mandat de la judecător pentru a preleva probe biologice de la familia Luizei, iar în cursul zilei de marți vor pune în executare mandatul.

„La data de 23.09.2019, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, în baza ordonanței de delegare emisă de către procurorii DIICOT – STRUCTURA CENTRALĂ, s-au prezentat la domiciliul părții civileGeorgeta Monica Melencu  în scopul prelevării de probe biologice, necesare aflării adevărului în cauză și efectuării unei noi expertize judiciare genetice”, se arată în comunicatul DIICOT de marţi.

DIICOT notează că „s-a solicitat consimțământul părții civile Monica Georgeta Melencu, care, după consultarea cu apărătorul ales, a refuzat prelevarea de probe. În aceste condiții, în baza art.190 al.2 și 4 C.p.p., s-a solicitat și s-a obținut de la Tribunalul București autorizarea judecătorului în vederea prelevării de probe biologice de la partea civilă MELENCU MONICA GEORGETA, mama victimei majore”.

DIICOT mai arată că mandatul va fi pus în excutare marţi, dar nu precizează detaliile de executare a acestuia.

„În vederea punerii în executare a autorizării instanței de judecată, organele de poliție judiciară delegate în acest scop vor desfășura activitățile prevăzute de lege, în cursul zilei de 24.09.2019. Precizăm că administrarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identității victimei în vederea deplinei lămuriri a cauzei și bunei desfășurări a urmăririi penale”, se arată în comunicat.

146 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here