Caută
Close this search box.

Directorul care și-a pus în CV o diplomă falsă a fost dat afară de Transelectrica

Dănuţ Caraşol
Consiliul de Supraveghere de la Transelectrica l-a revocat azi pe președintele directoratului, Dănuț Carașol, in urma scandalului apărut după ce presa a dezvaluit că și-a falsificat CV-ul.
Reprezentantii Politehnicii au precizat ca persoana respectiva a fost student in cadrul universitatii, insa nu si-a finalizat studiile.Drept urmare, joi s-a intrunit Consiliul de Supraveghere al Transelectrica si a decis demiterea lui Dănuț Carasol, au transmis surse din Ministerul Economiei pentru Ziare.com.

Cum a ajuns Carasol director la Transelectrica fara diploma valabila de inginer

Aceleasi surse au explicat ca, momentan, Transelectrica nu este administrata dupa prevederile Ordonantei 109/2001, a guvernantei corporative. Iar asta inseamna ca membrii directoratului nu trebuie neaparat alesi prin concurs, cu respectarea unor proceduri de selectie clare, prestabilite. In aceste conditii – oricat de absurd ar suna! – presedintele directoratului, Marius Carasol, n-ar fi avut nevoie de diploma de studii superioare valabila ca sa poata fi membru al directoratului Transelectrica.

Din acest punct de vedere, aceleasi surse sustin ca actele pe care le-ar fi semnat Carasol, in perioada in care a fost presedinte al directorului Transelectrica, n-ar fi lovite de nulitate.

Problema – au mai explicat sursele – este ca, inainte de a fi presedinte al directoratului Transelectrica, Marius Carasol a fost, incepand cu luna mai 2018, director la Sucursala de Transport (a Transelectrica) din Bucuresti. Iar ca sa lucreze la sucursala, Carasol trebuia sa fie inginer. Si nu era, potrivit surselor Ziare.com, care au confirmat ca diploma depusa de Carasol fusese falsificata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri