Caută
Close this search box.

Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului

trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat noi măsuri împotriva sistemului bancar iranian, afirmând că este vorba de „cele mai dure sancţiuni impuse vreodată unei ţări”.

„Tocmai am sancţionat Banca naţională a Iranului”, a declarat Donald Trump vineri după-amiază. „Este vorba de cele mai dure sancţiuni impuse vreodată unei ţări”, a adăugat Donald Trump.

Noile sancţiuni au fost aplicate în contextul în care Statele Unite au atribuit Iranului atacurile care au vizat instalaţii petroliere din Arabia Saudită. Administraţia de la Teheran a negat implicarea în aceste atacuri.

Statele Unite doresc soluţionarea pe cale paşnică a crizei generate de atacurile care au vizat rafinării din Arabia Saudită, atribuite Iranului de Washington, a declarat joi seară secretarul de Stat Mike Pompeo, atribuind însă responsabilitatea Iranului.

După vizite în Arabia Saudită şi în Emiratele Arabe Unite, Mike Pompeo a declarat că „în regiune există un consens enorm” asupra faptului că Iranul a comis atacurile care au vizat rafinării saudite.

Însă secretarul de Stat a subliniat că Washingtonul nu vrea o confruntare militară. „Am vrea o soluţionare paşnică. Cred că am demonstrat acest lucru. Sper că Republica Islamică vede lucrurile în acelaşi fel”, a afirmat Mike Pompeo.

Anterior, Mike Pompeo a transmis că „Statele Unite sunt alături de Arabia Saudită”, avertizând că „nu va fi tolerat comportamentul ameninţător al Iranului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri