Caută
Close this search box.

Dublul standard există. Anunțul făcut de Protecția Consumatorului

În urma controalelor inspectorilor de la Protecția Consumatorului, aproape 23% dintre produsele verificate din România au conţinut diferit faţă de cele din Occident. 

În urma investigaţiilor realizate de inspectorii alimentari, 22,78% dintre produsele verificate din România, au conţinut diferit faţă de cele din Occident, potrivit unui studiu prezentat marţi de Paul Anghel, directorul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Am verificat în funcţie de etichetele care ne-au fost prezentate în studiul european, unde au fost analizate 128 de produse. Dintre acestea au fost găsite în România produse identice de la acelaşi producător, dar unele dintre ele veţi vedea cu cantităţi diferite, diferenţe privind compoziţia, cu absenţa unor ingrediente sau cu prezenţa altor ingrediente, diferenţe privind proporţiile anumitor ingrediente sau diferenţe privind parametri rezultaţi din declaraţiile nutriţionale. Au fost găsite 79 de produse, s-au constatat diferenţe la un număr de 18, reprezentând 22,78% din totalul produselor verificate”, a afirmat Anghel.

Astfel, alunele din ciocolata Milka reprezintă doar 17%, faţă de conţinutul produselor din aceeaşi gamă din Italia, de 22% de alune. Băuturile Fanta conţin 5% suc de portocale în România, pe când cele din Franţa și Italia conțin 10%. Aceeaşi situaţie este şi în cazul băuturile Freeway, care conţin 3% suc de portocale în România, iar în Italia, 20%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri