Siegfried Mureşan a anunţat, joi, că echipa de negociatori a PE pentru şefia Parchetului UE, la care candidează Laura Codruţa Kovesi, a fost stabilită.

„Tocmai s-a decis echipa de negociatori ai Parlamentului European pentru poziţia de procuror-şef european.

Aceştia sunt: Monika Hohlmeier, preşedinta Comisiei de control bugetar (CONT), PPE, Germania; Juan Fernando Lopez Aguilar, preşedintele Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE), S&D, Spania; Maite Pagazaurtundua, vicepreşedintele Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE), Renew, Spania”, a scris pe Facebook europarlamentarul PNL, Siegfried Mureşan.

„Aceştia vor negocia în numele Parlamentului European cu reprezentanţii Consiliului.

Mandatul lor este simplu şi clar: Laura Codruţa Kövesi este candidatul Parlamentului European pentru funcţia de procuror-şef european. Este singurul candidat al Parlamentului şi este singura persoana pe care Parlamentului European o va accepta în poziţia de procuror-şef european”, a adăugat Mureşan.

Pe 25 iulie,  Rareş Bogdan declara, pentru Mediafax, că negocierile între Parlamentul European şi Consiliul UE cu privire la desemnarea procurorului-şef european, funcţie la care candidează şi Laura Codruţa Kovesi, ar putea începe după data de 20 septembrie.

Acesta a explicat că joi, 12 septembrie, urma să aibă loc şedinţa Conferinţei Preşedinţilor în care va fi validată componenţa comisiei de negociere a PE, urmând ca într-un dintre sesiunile plenare să fie dat votul final. Prin urmare, după 20 sau 21 septembrie este posibil să fie reluate negocierile cu Consiliul UE.

16 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 3 =