Caută
Close this search box.

Edward Snowden vrea un proces corect pentru a se întoarce în SUA

Edward Snowden

Edward Snowden este pregătit să se întoarcă în SUA dacă i se asigură un proces corect.

„Revenirea în SUA este scopul meu final, dar vreau un proces corect”, a declarat Edward Snowden într-un interviu difuzat luni de canalul CBS, în ajunul publicării memoriilor sale, potrivit France Presse.

Memoriile sale, publicate simultan în 20 de ţări – inclusiv în Statele Unite, Franţa, Germania, Marea Britanie, Brazilia sau Taiwan – vor ieşi de sub tipar marţi.

Refugiat în Rusia de când a denunţat supravegherea masivă a comunicaţiilor şi a Internetului în ţara sa, în 2013, fostul angajat al NSA este inculpat în SUA pentru spionaj şi furt de secrete de stat.

„Nu vreau să-mi petrec tot restul vieţii într-o închisoare”, a mărturisit el la CBS. „Deci, am o revendicare de bază asupra căreia trebuie să ne punem de acord cu toţii: aş putea avea parte de un proces corect?! (…)

Nu-mi voi cere scuze şi nu vreau nici tratament preferenţial”, a spus el, acuzând autorităţile americane că au în vedere un proces cu proceduri speciale.

„Ele nu doresc ca juriul să ia în considerare motivele care m-au determinat să acţionez. (…) Nu doresc decât să examineze dacă acţiunile mele au fost legale sau ilegale, nu dacă au fost corecte sau greşite”, şi-a exprimat regretul Snowden, potrivit Agerpres.

Trebuie ca juraţii să se întrebe mai degrabă despre consecinţele acţiunilor sale: „Au fost în beneficiul SUA sau au făcut rău?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri