Caută
Close this search box.

Efectul Felix Stroe / RAJA. Două orașe din Bacău, blocate complet de lipsa apei

felix stroe

Școlile și grădinițele au fost închise din cauza unui lanț de avarii la rețeaua operată de baronul PSD, Felix Stroe.

Prefectura Bacău a decis luni închiderea tuturor școlilor și grădinițelor din orașele băcăuane Onești și Tg. Ocna din cauza lipsei apei, potrivit unui comunicat de presă.

Situația e critică în oraș din cauza deselor avarii la rețeaua de apă, aflată în proprietatea Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB) și operată de RAJA Constanța – o companie condusă de baronul PSD Felix Stroe.

Închiderea școlilor și grădinițelor a fost ordonată de prefectura Bacău și în comunele Cașin și Târgu Trotuș, pentru a evitarea riscul de îmbolnăvire a copiilor și profesorilor.

Cetățenii din cele patru localități stau de patru zile fără apă, potrivit presei locale, iar în Onești au apărut deja primele recipiente în punctele de distribuire a apei potabile.

Oprirea furnizării apei a fost cauzată de cinci avarii la conducta care alimentează localitățile din zonă, potrivit unui comunicat al Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB). RAJA Constanța, compania care operează serviciu de furnizare a apei în Onești, s-a spălat pe mâini de orice responsabilitate, susținând într–un comunicat de presă că ”nu este decat operatorul ce asigura mentenanta si functionarea sistemului la nivelul municipiului. In conditiile in care la nivelul conductei de aductiune, aflata in proprietatea CRAB, apare o avarie, responsabilitatea remedierii acesteia cade in sarcina operatorului de apa din Bacau. In aceste conditii RAJA SA depinde de apa potabila furnizata de catre CRAB si nu este vinovata pentru situatia creata”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri