Caută
Close this search box.

Facebook și Instagram, ce schimbări! ADIO LIKE-URI

Facebook a început să implementeze modificările despre care se vorbea de câteva luni, și anume ascunderea like-urilor la postări. Măsura a fost testată, deocamdată, în Australia. Măsura a fost gândită încă de la început drept una necesară pentru ca oamenii să se exprime mai liber și să nu mai simtă presiunea succesului propriilor postări.

Numărul de like-uri de pe Facebook și Instagram nu va mai fi vizibil

Această măsură ar avea ca efect o concentrare a utilizatorilor asupra calității postărilor lor. S-a constatat în urma mai multor studii că oamenii sunt extrem de afectați de numărul de like-uri și de interacțiuni, iar foarte mulți oameni au devenit depresivi din cauza faptului că nu se bucură de popularitate în spațiul virtual.

„Este vorba despre scoaterea numărului din ecuaţie, astfel încât oamenii să se poată concentra asupra calităţii interacţiunilor şi a conţinutului, mai degrabă decât asupra numărului de ‘like’-uri sau de reacţii”, a declarat Mia Garlick, responsabilul cu problemele de comunicare ale rețelei Facebook.

Testarea Facebook a început în Australia

„Credem că (Australia) este o ţară extraordinară în care putem obţine un feedback cu adevărat important dacă aceasta este o experienţă valoroasă pentru persoanele care folosesc serviciile noastre sau nu”, a mai spus Garlick, scrie digi24.ro.

Nu se știe când va fi această măsură implementată în România, dar nu e exclus ca acest lucru să se întâmple până la finalul anului sau chiar anul viitor. Ascunderea numărului de like-uri a început pe Instagram în Canada și Brazilia, iar acum s-a extins și la rețeaua-mamă, Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri