Caută
Close this search box.

Filmul ”Joker” a câștigat Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia 2019

Lungmetrajul „Joker”, de Todd Phillips, cu Joaquin Phoenix și Robert De Niro, a primit Leul de Aur la cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia, care s-a încheiat sâmbătă seară, transmite Mediafax.
Preşedintele juriului pentru competiţia din acest an a fost regizoarea argentiniană Lucrecia Martel, cunoscută pentru pelicule precum „Zama” și „La Ciénaga”. Aceasta a fost a şaptea femeie care deţine această poziţie în istoria festivalului.
Anul trecut, marele premiu al Mostrei venețiene, Leul de Aur, a fost acordat dramei în alb şi negru „Roma”, de Alfonso Cuaron.
Anul acesta, în afara competiţiei a rulat şi filmul regizorului de origine română premiat cu Emmy Alexander Nanău „colectiv”, o producţie România-Luxemburg.
Documentarul „colectiv” prezintă evenimentele care au urmat incendiului din clubul bucureştean în care au murit 64 de persoane, în 2015. „colectiv” marchează o premieră pentru istoria recentă a cinematografiei din România, fiind, potrivit organizatorilor festivalului, primul documentar românesc selectat la Mostra veneţiană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri