Caută
Close this search box.

Florin Silviu Ursulescu, omul care a scris istoria rockului românesc, înmormântat miercuri

Florin Silviu Ursulescu, care s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani, cel mai important cronicar de muzică rock şi folk din România, este înmormântat miercuri.

Născut la 1 octombrie 1945 în București, Florin Silviu Ursulescu a început să iubească încă de mic muzica, iar în adolescență avea deja o colecție impresionantă de discuri.

Deși a absovit Automatica din cadrul Institutului Politehnic București, în foarte scurt timp a devenit un bun cunoscător al muzicii folk, rock și pop atât din România, cât și la nivel internațional. A ajuns să descopere lucruri interesante nu doar despre trupele din Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și Europa Occidentală, ci și din țări precum Polonia, Ungaria și Cehoslovacia.

A fondat mai multe cluburi de muzică în Bucureşti și a scris istoria rockului românesc. A lucrat la radio și a semnat mii de cronici muzicale în diferite reviste de specialitate. Cronicarul s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani. El a fost fratele cunoscutului prezentator Octavian Ursulescu, cel care în anul 1983 a prezentat pentru prima oară Festivalul de la Mamaia și ulterior alte 12 ediții ale festivalului, dar și numeroase concursuri și evenimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri