Caută
Close this search box.

Fost ministru de Interne în guvernul Cioloş promite desființarea Doi și-un sfert

dragoş

Europarlamentarul Dragoș Tudorache, fost ministru de Interne în guvernul Dacian Cioloș, promite desființarea serviciului secret al MAI, cunoscut sub fosta denumire de „Doi și-un sfert”.

„Nu îi putem opri azi. Dar mâine îl vom desființa din nou, așa cum am mai făcut-o și așa cum o vom face și cu secția specială pentru magistrați”, a declarat Tudorache într-o postare publicată pe Facebook.

„Mi-am asumat în 2016 desființarea serviciului secret al MAI și reorganizarea lui într-o structură cu atribuții stricte pe zona contrainformativă, adică protejarea integrității și profesionalismului angajaților din toate structurile ministerului, civile sau militare.

De ce am făcut acest lucru? Pentru că era nevoie de acest gest. Nu am găsit niciun argument obiectiv pentru ca Ministerul de Interne să aibă propriul serviciu de informatii, cu atribuții pe aceleași zone de competență ca SRI”, spune Tudorache.

„Mai mult, existența unui astfel de serviciu, cu astfel de competențe, la cheremul unui om politic a dat mereu ministrului de Interne o putere discreționară pe care niciun om politic nu trebuie să o aibă”, a adăugat fostul ministru de Interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri