Caută
Close this search box.

FOTO DOCUMENT. Meleșcanu a semnat „pe onoare” că nu pleacă de la ALDE. Dăncilă l-a dezonorat

meleşcanu

Senatorul Teodor Meleșcanu a „jurat” credință partidului ALDE, patronat de Daniel Chițoiu și Călin Popescu Tăriceanu, dar și-a „vândut” onoarea pentru funcția de președinte al Senatului.

Cu câteva săptămâni înaintea alegerilor parlamentare din 2016, mai exact pe 16 noiembrie, actualul senator Teodor Meleșcanu a făcut public „Angajamentul pe Onoare” față de Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE):

„Astăzi, am semnat ANGAJAMENTUL PE ONOARE ca, în situația în care voi fi ales ca senator, să activez cu loialitate în grupul parlamentar ALDE din Senat și să nu părăsesc acest grup, sub nici un motiv, pe toată durata mandatului.”

Cât a ținut onoarea lui Teodor Meleșcanu? Din ianuarie 2017 până pe 10 septembrie 2019. Atunci, Meleșcanu a candidat la șefia Senatului din partea PSD, partid moștenit de premierul Viorica Dăncilă de la Liviu Dragnea.

Astfel, Meleșcanu a fost ales președinte al Senatului cu 73 de voturi. Contracandidata sa, Alina Gorghiu, a obținut 59 de voturi. Au fost de asemenea două voturi nule.

Întrebat dacă se va afilia grupului PSD, Meleșcanu a spus că nu e vorba de nicio afiliere. „Aduceți-vă clar aminte că domnul Tăriceanu a fost propus de către grupul PSD și ales președintele Seenatului în 2016 și vă rog să vă aduceți, de asemenea, aminte că atunci când și-a dat demisia domnul Antonescu, domnul Tăriceanu a fost propus de PSD, dânsul fiind la liberali și a ocupat postul de președinte al Senatului”, a declarat Meleșcanu.

La rândul lui, Călin Popescu Tăriceanu a spus că decizia PSD de a-l susţine în continuare pe Teodor Meleşcanu la şefia Senatului este o lovitură sub centură pe care Viorica Dăncilă şi social-democraţii vor să o aplice ALDE. El a încercat să blocheze candidatura lui Meleșcanu, dar nu a reușit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri