Europarlamentarii PNL şi USR nu vor reuşi decât să se umple de ridicol şi să o pună într-o poziţie delicată pe Ursula von der Leyen dacă vor vota împotriva numirii Rovanei Plumb în funcţia de comisar european, crede Gabriela Firea, primarul Capitalei.

Gabriela Firea a scris pe pagina sa de Facebook, după ce Consiliul UE a aprobat lista persoanelor nominalizate pentru funcţiile de comisari europeni, că Rovana Plumb va fi comisar pentru Transporturi „în ciuda agitaţiei mediatice stârnite de USR şi PNL”.

„Rovana Plumb va fi comisar european pentru Transporturi, în ciuda agitaţiei mediatice stârnite de USR şi PNL. Chiar dacă europarlamentarii acestor partide vor acţiona contrar oricăror cutume şi vor vota, la audierile din comisii, împotriva comisarului desemnat din partea ţării noastre, nu vor reuşi decât să se umple de ridicol şi să o pună într-o poziţie delicată pe Ursula von der Leyen, care şi-a asumat această nominalizare în deplină cunoştinţă de cauză şi cu respectarea tuturor reglementărilor legale”, a scris Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, votul în comisii este doar consultativ, iar în plen votul se acordă întregii Comisii, în bloc, fiind foarte puţin probabil ca europarlamentarii USR şi PNL să voteze altfel decât grupurile politice din care fac parte, „doar ca să se răzbune pe PSD”.

39 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 3 =