Caută
Close this search box.

În Rusia, au loc alegerile regionale: Campanie electorală cu tensiuni

Alegătorii ruşi merg, duminică, la urne, pentru a-şi alege reprezentanţii locali, după o campanie agitată şi una dintre cele mai importante operaţiuni de reprimare judiciară a manifestanţilor în aproape un deceniu, relatează AFP, citată de Agerpres.

Alegerile municipale şi regionale se desfăşoară în toată ţara la o zi de la un schimb istoric de 70 de prizonieri între Rusia şi Ucraina, salutat în unanimitate ca un prim pas către o soluţionare a conflictului care afectează cele două ţări din 2014.

Rezultatele votului vor fi urmărite, potrivit analiştilor, în perspectiva alegerilor parlamentare din 2021 şi vor influenţa viitorul politic al Rusiei, la începutul celui de-al treilea deceniu de când se află la putere preşedintele Putin.

Atenţia va fi îndreptată spre capitala Moscova, unde au avut loc manifestaţii aproape săptămânal în această vară pentru a protesta față de eliminarea candidaţilor opoziţiei la alegerea parlamentului local.

Alegătorii ruşi sunt chemaţi la urne în peste 5000 de circumscripţii locale, precum şi pentru desemnarea a 16 guvernatori de regiuni şi pentru alegerea parlamentelor locale din 13 regiuni, inclusiv Crimeea, parte a Ucrainei anexată de Rusia în 2014.

Citește și: FOTO Iohannis a devenit viral cu mesajul „PORN”

Campania electorală a fost marcată de tulburări, în special la Moscova, unde au avut loc cele mai ample represiuni judiciare din ultimul deceniu: în urma manifestaţiilor – majoritatea neautorizate – în capitală au fost arestaţi aproape 2700 de protestatari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri