Caută
Close this search box.

Încă o gafă marca Trump! Președintele american a indicat incorect traiectoria uraganului Dorian

Președintele american, Donald Trump, este autorul unei gafe monumentale, deoarece pare să fi dat americanilor informații incorecte despre traiectoria uraganului Dorian, potrivit AFP.

În timpul unei conferințe de presă de miercuri din Biroul Oval, Trump a afișat o hartă de la Centrul Național de Uragane (NHC) care arăta calea inițială prevăzută a furtunii devastatoare. În timp ce susținea tabloul de afiș pentru a oferi jurnaliștilor prezenți o viziune mai bună, a devenit clar că harta fusese editată: Dorian fusese extins spre ceea ce părea a fi un marcaj negru care includea și statul Alabama. Când a fost întrebat câteva ore mai târziu despre adăugarea surprinzătoare, Trump a răspuns: „Nu știu. Nu știu”, în timp ce a continuat să susțină că previziunile inițiale ale furtunii includeau posibilitatea ca Dorian să ajungă în statul sudic.

Trump a scris greșit duminică pe Twitter că Alabama se număra printre statele – precum Florida, Georgia și Carolina de Nord și de Sud – care ar putea fi afectate de uragan. Nu după mult timp, Biroul National de Meteorologie (NWS) din Birmingham, a contrazis afirmațiile, deși nu a menționat explicit tweet-ul lui Trump. „Alabama NU va avea niciun impact din partea #Dorian”, a replicat. „Repetăm, niciun impact al uraganului #Dorian nu va fi simțit în Alabama. Sistemul va rămâne prea mult spre est”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri