Caută
Close this search box.

ÎNCĂ UN MILITAR ROMÂN și-a pierdut viața. Un nou atentat la Kabul! Explozie, în cartierul general NATO

Un nou atentat la Kabul a avut loc la doar câteva zile după ce un militar român și-a pierdut viața. De data aceasta, o explozie puternică s-a produs în centrul capitalei afgane, în apropierea cartierului general al NATO şi a unor birouri guvernamentale, între care principalul serviciu de informaţii afgan. Deflagrația a fost provocată de un atacator sinucigaş care s-ar fi aruncat în aer. Explozia a avut loc la ora locală 10:10 (05:30 GMT) în cartierul Shash Darak din estul Kabulului.

Din păcate printre victimele atacului de la Kabul se află un alt militar român. Consulul nostru în Afghanistan a confirmat deja acest lucru, în timp ce premierul Viorica Dăncilă a transmis și ea un mesaj de condoleanțe

Între timp talibanii au revendicat atentatul sinucigaş cu maşină-capcană din Kabul care a vizat un punct de control din apropierea cartierului general al misiunii Resolute Support a NATO. Există și un bilanț al atentatului. Astfel, în urma exploziei și-au pierdut viața cel puțin 5 oameni, în timp ce alte 35 de persoane au fost rănite.

Incidentul a fost raportat de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Nasrat Rahimi, care a adăugat că ţinta atacului nu este clară. ”Ambulanţe şi echipe de salvare se îndreaptă către locul exploziei”, a informat Rahimi. Deocamdată nu există informaţii cu privire la eventuale victime. Imagini de la locul exploziei, postate pe social media, arătau un fuior de fum alb ridicându-se către cer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri