Deputatul PMP Petru Movilă a depus un proiect, la Senat, ce prevede ca autorităţile publice, persoanele juridice, publice sau private să plătească lunar către bugetul de stat o sumă care reprezintă salariul de bază minim brut, înmulţit cu locurile de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap.

Iniţiativa legislativă propune modificarea Legii 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, prin introducerea unor noi puncte la articolul 78.

„Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap în condiţiile prevăzute la alin. (2), pot opta pentru una din următoarele variante:

a) Să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap.

b) Să plătească lunar către bugetul de stat minim 50% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap, iar pentru diferenţa datorată la bugetul de stat, să achiziţioneze produse şi servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap, angajate în unităţile protejate autorizate”, se arată în proiectul de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =