Caută
Close this search box.

Iohannis, atac extrem de DUR la adresa Guvernului, la deschiderea anului universitar

Klaus Iohannis a atacat luni Guvernul și la deschiderea anului universitar de la UBB de la Cluj-Napoca, spunând: „nici vorbă de viziune din partea guvernanților ori preocupare pentru excelență în educație”.

Iohannis a participat luni la ceremonia de deschidere a anului universitar la Universitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB).

„(…) Realitatea din ultimii ani a arătat că nici vorbă de viziune din partea guvernanților ori preocupare pentru excelență în educație. Singura constantă a fost perindarea pe funcția de ministru a unor persoane fără nicio vocație și fără nicio preocupare de a înțelege, darămite de a rezolva problemele sistemice din învățământ. Cu miniștrii mediocri nu obții decât rezultate mediocre. Educația din România ar trebui să cultive talente și să formeze valori. Din păcate nu aceasta este regula, ci excepția pe care o întâlnim doar în anumite centre de învățământ”, a afirmat Iohannis.

Klaus Iohannis le-a mai spus studenților că au distrus mitul tânărului apatic și pasiv, care nu iese la vot. Profesorilor și cercetărilor le-a transmis că bugetul alocat cercetării a ajuns la un minim istoric.

„În ultimii ani, tinerii s-au aflat în fruntea unei veritabile revoluții a participării civice. La ultimele alegeri, ați distrus mitul tânărului apatic și pasiv, care nu iese la vot. Vă felicit și vă îndemn să rămâneți la fel de implicați, gata oricând să sancționați derapajele decidenților politici. Prin lansarea de startup-uri, cariere fulminante și dinamizarea societății civile, tinerii au preluat ștafeta reconstrucției de care România are atâta nevoie”, a declarat președintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri