Klaus Iohannis a declarat că votul primit de Laura Codruța Kovesi, joi, pentru preluarea șefiei Parchetului European confirmă aprecierea pentru pregătirea și competența fostei șefe a Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Șeful statului amintește și de boicotul Guvernului PSD pentru numirea lui Kovesi și afirmă că va continua să acționeze și să sprijine românii integri și profesioniști în funcții de conducere ale instituțiilor europene.

Salut votul acordat astăzi în reuniunea Comitetului Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER), prin care s-a exprimat un sprijin larg în favoarea candidaturii doamnei Laura Codruța Kövesi pentru poziția de procuror șef al Parchetului European.

Mă bucur că votul acordat de statele membre ale Uniunii Europene a fost unul substanțial, fapt care confirmă aprecierea pentru pregătirea, experiența și competența doamnei Kövesi.

Rezultatul de astăzi reprezintă o victorie importantă pentru România, cu atât mai mult cu cât a fost obținut în pofida faptului că Guvernul PSD a încercat permanent să blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa împotriva corupției și în apărarea statului de drept.

210 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 9 =