Caută
Close this search box.

Iordache, despre decizia CCR: Am văzut un Iohannis timorat. Plecarea lui Birchall este o normalitate

florin iordache

Florin Iordache a afirmat că a văzut astăzi un Klaus Iohannis timorat, atunci când a ieşit la declaraţii după decizia CCR de miercuri.

„Preşedintele a nu ştiu câta oară încalcă Constituţia, blochează Guvernul. Nu e nimic nou în acest lucru. (…)

De asemenea, constat faptul că în condiţiile în care se cere să fie motivate, iată că am văzut un preşedinte timorat în şedinţa pe care a avut-o acum la Cotroceni, prin faptul că nu avea explicaţii. Spunea un singur lucru, că premierul Viorica Dăncilă va veni în faţa Parlamentului. Va veni, fără îndoială, nu avem nici o problemă”, a delcarat Florin Iordache.

Întrebat când va merge Guvernul în Parlament, Iordache a răspuns:

„Asta o vom stabili noi. În primul rând, cel care va trebui să-şi îndeplinească prerogativele constituţionale este preşedintele, atât la revocare, cât şi la numire.

În acelaşi timp , că tot discutăm de testul în faţa Parlamentului, iată că cei din Opoziţie, la toate îndemnurile pe care le face preşedintele, nu reuşesc să adune un număr suficient de voturi să vină în Parlament.

Deci dacă cineva vrea să dărâme un Guvern, prima dată ar trebui să depună o moţiune de cenzură. Eu personal nu cred că vor veni în perioada următoare să depună o moţiune de cenzură în faţa Parlamentului. Avem suficiente voturi să susţinem Guvernul”, a explicat Iordache, citat de Mediafax.

Iordache: Birchall să plece, e o normalitate!

Social-democratul a mai fost întrebat ce părere are despre plecarea Anei Birchall de la Justiţie, în urma deciziei CCR:

„E o normalitate, pentru că printre marile victorii pe care le-a avut această guvernare este şi aceea că am repus justiţia acolo unde-i este locul şi într-un Guvern politic, un ministru politic nu-şi poate permite să-şi bată joc de munca Parlamentului, prin faptul că aşa îi spun nişte consultanţi, fie că discutăm despre o foaie de parcurs cu o putere occidentală”, a mai spus Iordache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri