Caută
Close this search box.

Jandarmii din Vatra Dornei ar fi folosit un spray paralizant pentru câini. S-a încercat mușamalizarea cazului

Acuzații de măsluire de probe la vârful Jandarmeriei Vatra Dornei. Familia bărbatului care a murit după ce a fost imobilizat de o patrulă de jandarmi într-un parc din localitate, a făcut o plângere împotriva comandantului instituției.

Avocatul susține că jandarmerița care i-a pulverizat spray lacrimogen bărbatului nu a folosit dispozitivul din dotare, ci unul cumpărat din magazin, mai exact un spray paralizant pentru câini. I-ar fi povestit șefului ei, care i-ar fi ordonat să nu predea polițiștilor flaconul pe care l-a folosit la intervenție, ci unul din dotarea unității.

După ce a aflat aceste informații, familia a făcut o plângere penală împotriva șefului jandarmilor din Vatra Dornei. Parchetul Militar Iași urmează să verifice aceste informații.

În iulie, unui bărbat i-a fost pulverizat spray de jandarmi

În iulie, victima ajunsese în stare gravă la spital, în comă profundă, după ce a fost implicată într-o altercaţie cu jandarmii din oraş. Bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa după ce s-a opus încătuşării, iar jandarmii au folosit spray. Incidentul s-a petrecut în timpul unui spectacol de muzică populară, unde tatăl unei fete de 12 ani a cerut ajutorul jandarmilor, reclamându-l pe bărbatul de 50 de ani că a atins-o, indecent, pe fetiţă. Ulterior, bărbatul imobilizat cu spray lacrimogen a murit la spital, potrivit Mediafax.

Potrivit certificatului de deces, bărbatul a murit din cauza insuficienţei cardio-respiratorie acută. În document, la cauze antecedente apăreau însă şi diagnosticele de peritonită generalizată şi infarct enteromezenteric total. Acesta a fost doar raportul preliminar al medicilor legişţi.

Sursa. digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri