Caută
Close this search box.

Janusz Wojciechowski, comisarul desemnat pentru portofoliul european al Agriculturii, investigat de OLAF

Janusz Wojciechowski

OLAF a comunicat, înainte de a fi anunțată componența noii Comisii Europene, că polonezul Janusz Wojciechowski este cercetat pentru ”nereguli privind cheltuirea banilor din bugetul european pentru acoperirea unor costuri de călătorie”.

Contactat de France Press, Janusz Wojciechowski a declarat că ar fi vorba de suma de 11.250 de euro, pe care a restituit-o Parlamentului European când a constatat că nu a inclus în deconturi câteva documente justificative pentru acoperirea unor cheltuieli de transport, în perioada 2009 – 2011, când a fost europarlamentar.

El a mai precizat agenției franceze că a restuit banii din inițiativă proprie și nu la somația Parlamentului European. Politicianul polonez a acuzat o ”eroare administrativă” și a asigurat că va furniza OLAF o explicație completă.

Publicația germană Der Spigel a notat, în schimb, că OLAF ar cerceta alte cheltuieli decât cele invocate de Wojciechowski.

Polonezul Janusz Wojciechowski a avut mai multe mandate de europarlamentar, fiind chiar membru al Comisiei pentru Agricultură, iar în prezent este membru al Curții Europene de Conturi.

Comisarul propus pentru portofoliul agriculturii europene a ajuns europarlamentar în 2004, din partea Partidului Țăranilor Polonezi ( Polish Peasants’ Party, în poloneză Polskie Stronnictwo Ludowe ), apoi, din anul 2010, a devenit membru al partidului ”Lege și Dreptate”. În 2016, a ajuns membru al Curții Europene de Conturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri