Caută
Close this search box.

Japonia, surpriză imensă la Campionatul Mondial

Două meciuri s-au disputat astăzi la Campionatul Mondial de Rugby din Japonia. Unul din ele a furnizat o surpriză uriașă.

Japonia a învins Irlanda într-un meci spectaculos. Scorul final 19-12 (9-12).

Cea mai mare victorie din istoria sa, după cea de la ultimul campionat mondial, asupra Africii de Sud.

Japonia conduce în grupa A după două victorii, prima fiind cea cu Rusia.

Japonezul Fukuoka a marcat eseul câștigător în a doua repriză, în timp ce Ringrose și Kearney au marcat primele încercări din prima repriză pentru Irlanda. Tamura a redus din diferență prin trei lovituri de pedeapsă care au dus scorul la 12-9 la pauză.

„Irlanda a cedat controlul celorlalte echipe din grupa lor și toate greșelile de la încălzire până la finalul meciului au revenit pentru a-i bântui.

Amintiți-vă că cei care ies pe locul unu în grupă se vor confrunta cel mai probabil cu All Blacks (Noua Zeelandă) în ultimele opt. Cei de pe locul se vor confrunta probabil cu Springboks (Africa de Sud).

Care ar putea fi o cale mai ușoară până la finală. Desigur, Irlanda ar putea să nu fie în niciuna din situații.”, a comentat Dennis Hickie, fost internațional irlanderz pentru BBC.

Într-un alt meci, selecţionata Argentinei a învins cu scorul de 28-12 (28-7) reprezentativa Tonga, într-o partidă din cadrul Grupei C a Cupei Mondiale de rugby ediţia 2019, disputată sâmbătă pe stadionul Hanayono din Higashiosaka (Japonia).

Sud-americanii au reuşit patru eseuri pe parcursul jocului, prin Montoya (7, 17, 26) şi Carreras (20), precum şi patru transformări, prin Uradapilleta.

Pentru Tonga au punctat: Veainu – 2 eseuri (30, 66) şi Takulua – o transformare (30).

„Pumele” au obţinut astfel prima lor victorie la actuala ediţie a Cupei Mondiale, după ce s-au înclinat în meciul de debut în faţa Franţei (21-23), a transmis Agerpress

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri