Caută
Close this search box.

Jo Johnson, fratele lui Boris Johnson, a demisionat din guvernul Marii Britanii

Jo Johnson

Jo Johnson, fratele primului-ministru  al Marii Britanii, a anunțat că demisionează din Guvern și din Parlamentul Britanic, invocând un  conflict între loialitatea față de familia sa și interesul național, transmite Reuters.

Aceasta este o nouă lovitură pentru Boris Johnson, care nu a reușit să împiedice adoptarea de către Camera Comunelor a unei legi prin care i se impune să ceară o amânare a Brexitului, dacă nu obține un acord cu Uniunea Europeană și nici să obțină consimțământul Parlamentului pentru convocarea alegerilor anticipate.

În guvernul condus de fratele său, Jo Johnson (47 de ani) deține postul de ministru de stat pentru Afaceri, Energie și Dezvoltare Curată, echivalent aproximativ al unui post de secretar de stat din România.

”În ultimele săptămâni, am fost sfâșiat între loialitatea față de familie și interesul național. Este o tensiune de nerezolvat și este timpul ca alții să preia funcțiile mele”, a scris Jo Johnson pe Twitter.

Jo Johnson a fost unul dintre cei care au făcut campanie pentru rămânerea Regatului Unit în UE la referendumul din 2016, în timp ce fratele său, Boris, a fost vârful de lance al celor care au promovat Brexitul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri