Caută
Close this search box.

Jucând prost, Sergio Ramos și ai săi au bătut o echipă de cartier a Europei

Cum e de așteptat – și chiar se întâmplă – de fiecare dată în mandatele lui Burleanu la FR fotbal, naționala de seniori a României a ajuns în subsolul grupei sale preliminare -, nu vorbim aici de tineret, care e cu totul alt subiect – după ce a pierdut, pe Arena Națională, meciul cu Spania, fosta campoană mondială în 2010 și dublă campioană europeană în 2008 și 2012. Ibericii au condus cu 1-0 la pauză, dar putea fi lejer 3-0 sau 4-0, dacă n-ar fi existat în poartă formidabilul Tătărușanu.

Spaniolii au conds în partea a doua și cu 2-0, dar fără să pară nici măcar o secund că au forțat ceva. Dimpotrivă. Au jucat cu încetinitorul, știind că vor câștiga oricum. Ba chiar și-au permis un final penibil pentru o națională cu pretențiile Spaniei, un final în care George Pușcaș și Florin Andone au ratat singuri cu portarul. S-a terminat 2-1 pentru iberici, care și-au permis să terminat meciul în 10. Evident, Spania este lider în clasament, cu 15 puncte din tot atâtea posibile, iar “tricolorii” noștri cei profund penibili au coborât de pe trei pe patru, ei având doar şapte puncte și țintind acum o măreață victorie împotriva Maltei, duminică. Nu va fi foarte facilă nici aceea. Dar va fi, că doar e Malta.

Reevenind la meciul de pe Arena Națională, să consemnăm că nimeni altul decât celebrul Sergio Ramos a înscris pentru Spania, în minutul 29 al confruntării cu România.

Fundașul central legitimat la Real Madrid a înscris din penalty, învingându-l pe Tătărușanu cu un șut plasat. După gol, Ramos a celebrat provocator în fața galeriei României și a primit  firescul cartonaș galben.

Lovitura de la 11 metri acordată de arbitru a venit în urma unui fault destul de neclar, comis de Ciprian Deac, în interiorul careului. Dar cu sau fără penalty, tot acolo, la înfrîngere, ajungeam.

La una dintre primele faze ale reprizei secunde, Spania a reușit să majoreze avantajul de pe tabelă, în condițiile în care oaspeții păreau că se plictisesc pe teren, ținând mingea când și cât vroiau ei. Jordi Alba l-a găsit excelent pe Paco Alcacer în careu, care a reluat cu ușurință în plasa porții lui Tătărușanu, nefiind marcat de vreun adversar. De absolut NIMENI. Fundașii noștri erau la gară.

Intrat în minutul 56, în locul lui Keșeru, Florin Andone a marcat în minutul 59. Romario Benzar a trimis o centrare bună în careu, Pușcaș a recentrat cu capul, iar Andone, proaspăt transferat la Galatasaray, a trimis în poarta lui Kepa.

Din păcate doi fani au reușit să intre pe teren, ca pe tarla, după ce a înscris Andone. Pentru Florin Andone este primul gol la naţionala mare într-un meci oficial.

Ceva mai târziu, după o minge recuperată în propria treime, George Pușcaș a fost lansat excelent în jumătatea adversă și a sprintat cu viteză, trecând de Sergio Ramos. Diego Llorente l-a faultat însă pe atacantul român la marginea careului și a văzut cartonașul roșu.

În urma loviturii libere obținute, de la aproximativ 18 metri, Ianis Hagi a trimis în zid, chiar în Pușcaș.

Mai departe, nicio problemă pentru Spania, care a venit să bată, cu un consum minimal, o echipă de cartier mărginaș al Europei. Și a bătut-o. Cu un efort cel mult minimal, ca să forțăm până și semantica.

Cel mai bun jucător român din prima repriză a meciului cu Spania, de faapt din întreaga partidă, a fost, de departe, Ciprian Tătăruşanu. Portarul a avut  nu mai puțin de şapte intervenţii salvatoare în faţa ibericilor, doar în prima parte, câteva dintre ele venind din situaţie unu contra unu.

România (5-3-2): Tătăruşanu – Benzar, Nedelcearu, Chiricheş, Grigore, Toşca – Deac (71′ Maxim), Marin, Stanciu (63′ I. Hagi) – Keşeru (56′ Andone), Puşcaş. Antrenor Cosmin Contra, foarte neinspirat, ca mai mereu, deși cunoaște sau ar trebui să cunoască destul de bine fotbalul spaniol.

Spania (4-3-3): Kepa – Jesus Navas, Ramos, Llorente, Alba – Fabian Ruiz, Busquets, Saul – Rodrigo (71′ Oyarzabal), Alcacer (84′ Hermoso), Ceballos (76′ Sarabia). Antrenor R. Moreno

Meciul s-a disputat cu tribunele pline, biletele fiind epuizate în urmă cu câteva zile.

Înainte de startul jocului, s-a ţinut un moment de reculegere pentru fetiţa fostului selecţioner spaniol Luis Enrique, moment stricat de numeroși huligani din tribune, care au fluierat și huiduit. Ca la marginea Europei.

De asemenea, jucătorii au purtat banderole negre în semn de susţinere pentru Enrique.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri