Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că a sunat-o pe Luminița Odobescu, ambasadorul României la UE pentru a-i comunica faptul că ”eu, președintele României, o susțin pe Laura Codruța Kovesi.

În chestiunea procurorului șef european pot confirma că am comunicat doamnei ambasador Odobescu opinia mea despre candidatura doamnei Kovesi. I-am comunicat că eu, președintele României, sunt pentru doamna Kovesi la funcția de procuror-șef european”, a declarat Klaus Iohannis, la ieșirea de la BEC.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că nu știe cum a votat ambasadorul României la UE, în cazul Kovesi și că este o informație neverificată cea conform căreia președintele Klaus Iohannis ar fi vorbit la telefon cu Luminița Odobescu pentru a-i transmite acesteia să o voteze pe Laura Codruța Kovesi în ciuda mandatului transmis de Guvern.

Întrebată cum crede că a votat ambasadorul României la UE, Luminița Odobescu, Codruţa Kovesi a răspuns: „Nu știu cum s-a votat nici la primul vot, nici astăzi, nu am această informație într-un mod oficial. Cred că e obligația altor instituții să explice cum s-a votat și ce s-a votat. Din punctul meu de vedere nu e o informație secretă și ar trebui clarificată.

209 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 4 =