Caută
Close this search box.

Kovesi: Votul Luminiţei Odobescu nu e secret şi trebuie clarificat

kovesi

Laura Codruța Kovesi a declarat, joi seară, la Digi24, că se bucură pentru că poate continua activitatea pe care a început-o la DNA.

„Am spus cu privire la procedură că încă nu e finalizată, votul de azi e un pas important, eu l-am apreciat ca fiind o reușită a tuturor românilor care au apărat statul de dreptul. Este un vot de susținere a unei societăți care a apărat justiția și statul de drept.

Este decizia instituțiilor europene, trebuie să înțelegem că alegerea unui procuror român este o recunoaștere a întregii activități depuse de sistemul de justiție românesc”, a spus Laura Codruța Kovesi, la Jurnalul de seară.

În ceea ce privește votul de astăzi, Kovesi îl apreciază „ca o majoritate extrem de importantă. Nu aș putea să spun exact care sunt țările care au votat pentru, împotrivă sau care s-au abținut, pentru că nu cunosc acest detaliu. M-am bucurat că există această majoritate, care ne arată că e o decizie asumată.”

Întrebată cum crede că a votat ambasadorul României la UE, Luminița Odobescu, fostul procuror-șef DNA a replicat:

„Nu știu cum s-a votat nici la primul vot, nici astăzi, nu am această informație într-un mod oficial. Cred că e obligația altor instituții să explice cum s-a votat și ce s-a votat. Din punctul meu de vedere nu e o informație secretă și ar trebui clarificată.”

Fosta șefă a DNA a mai spus că nu s-a simțit singură „în această luptă” și a evitat să vorbească despre revenirea discursului antijustiție, după referendumul și alegerile din luna mai:

„Ca om care lucrez în justiție, nu aș vrea să fac comentarii, sistemul de justiție a fost supus unui asalt.”

Kovesi: Chiar săptămâna aceasta am împlinit 24 de ani de procuratură

Întrebată ce înseamnă din punct de vedere personal, Kovesi a apreciat că este „un moment pot să-i spun unic într-o carieră profesională”.

„Chiar săptămâna aceasta am împlinit 24 de ani de procuratură. Experiența pe care am acumulat-o în România îmi va fi extrem de utilă în ce am de făcut, faptul că voi pleca din țară nu înseamnă că nu voi putea contribui la sistemul judiciar, voi răspunde prezent ori de câte ori va fi nevoie”, a subliniat fosta şefă a DNA.

„Am primit mesaje de la foarte multă lume, din partea familiei, a colegilor, contează că toți suntem cetățeni ai României și ne-am bucurat de această reușită de astăzi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri